באנר buybycall
  
כתבות אחרונות
Cheap Sous Vide Cheap Sous Vide
סוויד בזול סוויד בזול
סקירה מגבר אלחוטי שיומי דגם Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2 + מדריך להתקנה סקירה מגבר אלחוטי שיומי דגם Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2 + מדריך להתקנה
בוסטר Mifold בוסטר Mifold
דף פייסבוק
 
מכבדים
   
פרסומות אדסנס
פרסומות
 
סקרים
איזה מכשיר יש לכם?
אייפון
נוקיה
סמסונג
סוני אריקסון
מוטרולה
בלאקברי
אחר
פרסומות חדש

סוויד בזול

סוייד בזול:

על מנת ליהנות משיטת הבישול בסוויד יש צורך במכשיר ייעודי שמטרתו היא חימום מים ושמירה על טמפרטורות קבועות לאורך זמן ( בהתאם לנתח/מתכון) או לחילופין ניתן פשוט לקנות רכיב שיאפשר לכם לשמור על טמפ' מים מה שעושה אותו למכשיר ייעודי. במאמר זה אביא בפניכם את האופציה החלופית ה"שפויה" והזולה אשר תניב לכם תוצאה לא פחות טובה לטעמי.
 
מצרכים:
  1. בקר טמפרטורה – לינק לקנייה מ-EBAY
  2. מכשיר וואקום בסיסי – לינק לקנייה מ-EBAY
  3. מכשיר וואקום משופר - לינק לקנייה מאמזון

שימו לב! אם תרכשו מכשיר סוויד ייעודי הרכישה שלכם תהיה גבוהה במיוחד בשל עלותו היקרה ובנוסף לכך יש לרכוש גם מיכל אשר אינו כלול בקניית המכשיר לעומת זאת אם תרכשו את האופציה הבאה המחיר יהיה נמוך במיוחד לעומת קנייה של מכשיר סוויד + מיכל

ולהלן התהליך:
ראשית כל יש צורך בסיר בישול איטי (מיועד בעיקר לחמין ותבשילים בבישול ארוך) הסיר בנוי מסיר בעל גוף חימום ועליו יושבת קערת חרס, מגיע במגוון גדלים/נפחים, לצורך העניין נתייחס לסיר בישול איטי 8 ליטר של GOLG LINE שזה הנפח הכי גדול שנתקלתי בו, את הסיר במידה ואין לכם בבית ניתן לרכוש במגוון חנויות חשמל, לצורך העניין את הסיר קניתי במחסני חשמל במחיר של 190 ₪ שזה למעשה רוב ההוצאה במידה ואין לכם את הסיר, ואם יש לכם אז הרווחתם וגם אם לא העלות שלו היא מינורית לעומת מכשירי סוויד בחיפוש קל ברשת ניתן גם למצוא סיר במחירים של כ-170 ₪


סיר סוויד



שנית, יש לרכוש בקר טמפרטורה  – מטרת הבקר היא לנתק את זרם החשמל המגיע אל הסיר ברגע שהחיישן מזהה שהטמפרטורה עולה מעל לטמפ' אותה הגדרתם בחיישן, הבקר יזרים או יפסיק את הזרם בהתאמה. את הבקר ניתן לרכוש ב-ebay בקישור הבא -https://goo.gl/3hBdLM  ל


 


עלות אותו בקר היא כ-40 ₪ סה"כ כולל משלוח!
וכאן בעצם מסתכמות כל הוצאותיכם על מנת להתחיל לבשל בסויד להנאתכם
הבקר בנוי בצורה כזו שהתקע נכנס אל השקע בקיר וממנו מגיע לבקר טמפרטורה ובבקר ישנו שקע נוסף אליו מחברים את הסיר בישול איטי שלנו, בנוסף יוצא חוט עם מדחום אותו יש להכניס אל תוך המים שבתוך קערת החרס שבסיר ברגע שמזוהה שהטמפ' ירדה אל מתחת למטמפ' שהגדרנו בבקר טמפרטורה הבקר מחזיר את המתח לסיר עד שהטמפ' מגיעה אל הרף שהוגדר ואז הבקר למעשה מבצע פעולה הפוכה ומפסיק את המתח המגיע אל הסיר ובכך אני שומרים על הטמפ' הרצויה לנו בהתאם לנתח/מתכון.



בקר טמפרטורה


אז לאחר שיש לכם את כל המצרכים כיצד להתחיל?

ראשית כל מומלץ להרתיח מים בסיר על הגז או מהקומקום/תמי 4 וכו' ולא לחכות שהסיר "בישול איטי" שלנו ירתיח את המים כי מטרתנו היא לשמור על חום המים בסיר ולא להרתיח באמצעותו למרות שזה אפשרי אך עלול לקחת זמן רב. כאמור "איטי".

לאחר שמילאנו את הסיר בישול איטי שלנו במים והטמפ' התייצבה על הטמפרטורות הרצויות לנו בהתאם לנתח/מתכון ניתן להכניס את הנתח אל תוך הסיר כמובן שהנתח אמור להיות אטום בשקית ייעודית.

אפשר לוואקם את הנתח עם מכונה ושקיות וואקום ייעודיות ואפשר גם להסתדר עם שקיות זיפלוק שעושות כמעט את אותה עבודה אישית אני ממליץ להשתמש בשקית כפולה (שקית בתוך שקית) את השקיות קניתי באושר עד
שקיות וואקום זיפלוק Ziploc


כמו כן ניתן גם לקנות מכונת וואקום פשוטה ובסיסית עם שקיות בעלות נמוכה של החל מ -80 ש"ח בלבד כולל משלוח בלינק הבא לקנייה מ-EBAY: https://goo.gl/ShGFia 



כמובן שניתן גם להשקיע ולקנות מכשיר וואקום משופר יותר בלינק הבא : http://amzn.to/2zohQpG אך כאן השמיים הם הגבול תלוי עד כמה תרצו להשקיע בתור התחלה ממליץ מאוד להשתמש בשקיות זיפלוק ובהמשך במידה ונדלקתם על העניין תמיד תוכלו להשתדרג ולהשקיע בציוד נוסף.
 
חסרונות ויתרונות של הסיר והבקר לעומת מכשיר סוויד ייעודי
 
חסרונות:
  1. נפח הסיר מוגבל ביחס למיכל שניתן להשתמש עם מכשיר סוויד ייעודי
  2. דיוק פחות מדויק לעומת מכשיר ייעודי אשר מחמם את המים וגם יוצר סירקולציה בסיר ייתכן שיהיו מקומות מעט יותר חמים אך ההפרש הוא מינורי בכמה מעלות לכאן או לכאן תלוי עד כמה חשוב לכם לדייק
יתרונות:
  1. מחיר זול בהרבה לעומת מכשיר ייעודי – מכשיר ייעודי יעלה לכם כ- 700 וצפונה וזה עוד לפני המיכל שנצטרך שזה גם יכול להסתכם בכמה עשרות/מאות שקלים תלוי בכם.
  2. שמירה על טמפ' הסיר בנוי מגוף חימום וקערת חרסינה השומרת על חום המים ובכך חוסכים גם בצריכת החשמל לעומת מכלים מפלסטיק אשר חום וגורמים למכשיר להרתיח יותר ובכך לעבוד יותר ולצרוך יותר.
  3. איחסון/גודל יותר פרקטי ושימושי יכול לשמש אתכם לעוד ניתן להכין בסיר בישול איטי תבשילים/חמין ועוד
 
לסיכום:
ההשקעה באופציה הזולה תעלה לכם כ-250 ₪ לכל היותר גם אם ניקח בחשבון את עניין השקיות
סיר 190 ₪ + בקר 40 ₪ + שקיות זיפלוק 20 ₪
 

בתיאבון!!!

 
 
 




Booking.com